SKUADRA

BALLINA

NDESHJET

SKUADRA

GALERIA

KRYESIA

HISTORIA

FAN CLUB

KONTAKTI

NDESHJET 2017 / 18

TABELA 2017 / 18

Vitia  4 - 1  K.F. Ballkani

K.F. Ballkani  7 - 2  Fushë Kosova

Ramiz Sadiku  0 - 0  K.F. Ballkani

K.F. Ballkani  2 - 1  KEK-u

Kika  0 - 1  K.F. Ballkani

K.F. Ballkani  5 - 0  Hajvalia

KF Bashkimi K  1 - 1  K.F. Ballkani

Kosova (P)  0 - 1  K.F. Ballkani

K.F. Ballkani  2 - 0  Rahoveci

Onix  0 - 1  K.F. Ballkani

K.F. Ballkani  4 - 0  Ferizaj

Dukagjini  1 - 2  K.F. Ballkani

K.F. Ballkani  2 - 1  2 Korriku

Vushtrria  3 - 3  K.F. Ballkani

K.F. Ballkani  4 - 1  Trepça

K.F. Ballkani  3 - 2  Vitia

Fushë Kosova  0 - 0  K.F. Ballkani

K.F. Ballkani  0 - 0  Ramiz Sadiku

KEK-u  1 - 0  K.F. Ballkani

K.F. Ballkani  4 - 0  Kika

Hajvalia  0 - 4  K.F. Ballkani

K.F. Ballkani  1 - 0  KF Bashkimi K

K.F. Ballkani  3 - 0  Kosova (P)

Rahoveci  0 - 3  K.F. Ballkani

K.F. Ballkani  4 - 1  Onix

Ferizaj  1 - 0  K.F. Ballkani

K.F. Ballkani  3 - 0  Dukagjini

2 Korriku  0 - 1  K.F. Ballkani

K.F. Ballkani  0 - 0  Vushtrria

Trepça  1 - 1  K.F. Ballkani

HISTORIA

Klubi i Futbollistik Ballkani (KF Ballkani) në fillimin e aktiviteteve e kishte emrin “Rinia”,klub i cili u themelua në vitin 1947 nga disa sportdashës,qëllimi i të cilit ishte që të marrë pjesë në gara dhe turne të ndryshme të cilat organizoheshin në atë kohë. Gjerë në vitin 1952 klubi nuk ishte i regjistruar zyrtarisht dhe në këtë vit u regjistrua për herë të parë dhe filloi aktivitetin e tij të organizuar dhe të marrjes pjesë në gara të rregullta.  Gjerë në vitin 1965 klubi është quajtur me këtë emër Rinia dhe në këtë vit klubin e merr nën patronat të tij Industria e Gomës dhe Kimike dhe pagëzohet me emrin KF”Ballkani”.


Rezultatet e KF Ballkanit ishin të shumta. Ishte anëtare e ligës së pare të Kosovës në vitin 1973/74, pastaj prej fillimit të vitit 1977/78 bëhet prapë anëtare e ligës së pare dhe deri në vitin 2000 ishte anëtarë i po kësaj lige. Ishte njëri ndër klubet e para i cili i braktisi garat nga liga e cila ishte e menaxhuar nga ish Federata e Futbollit të Jugosllavisë. Organizoi për 10 vite klubin e futbollit që t’i kundërvihet okupatorit sërbosllav nga viti 1990 e gjerë me fillimin e luftës në Kosovë.

 

KF “Ballkani” dhe KF”Liria” luajtën ndeshjen e parë në Studençan në ligën e organizuar nga Federata e Futbollit e Kosovës, Në gjiun e KF” Ballkani” luajtën shumë lojtarë të spikatur Suharekës (Therandas) si psh. nga më të vjetrit: Rexhep Kuçi, Esheref Berisha, Hajrush Berisha, Ali S. Elshani, Salih Hoxha, Isuf Kolgeci, Gafurr Kabashi, Dërvish Shala, , Hevzi Shalaj, Nexhat Elshani,Osmani Ramadani, Musli Bylykbashi,Naser Berisha, Lulzim Kolgeci, Arsim Llapatinca, Isuf Asllanaj, Bekim Suka, Visar Berisha, Avni Bytyçi, Fillim Guraziu Urim Bylykbashi e shumë e shumë të tjerë të cilët dhanë një kontribut të çmuar në afirmimin e futbollit si dhe vlerave tjera njerzore e disa japin akoma kontributin e tyre në terenet e futbollit si trejnerë e në poste të ndryshme sportive.

 

Momentalisht KF”Ballkani” gjendet në ligën e parë ku pothuaj është arritur qëllimi që të inkuadrohet në Superligën e Futbollit të Kosovës, me një organizim në të gjitha sferat duke u nisur nga puna me juniorë dhe kategori të reja, si dhe me një organizim të jashtëzakonshëm të simpatizuesve Xhebrailat të cilët në çdo kohë i kanë dhënë zemër dhe në aspekte tjera KF Ballkanit

KRYESIA E KLUBIT

2018-2019

ARSIM KABASHI

PRESIDENT

Idriz Hajrizi

MENAGJER I PËRGJITHSHËM

Arben Osmani

DREJTOR SPORTIV

Florim Elshani

SEKRETAR

Florim Kryeziu

ZYRTAR PËR MEDIA

Armend Sadikaj

ARKËTAR

Labinot Ibrahimi

ZYRTAR PËR SIGURI

Sedat Kryeziu

KORDINATOR I SHKOLLËS

SË FUTBOLLIT

Bekim Shotani

KRYETRAJNER

Ismet Maksutaj

SCOUT

Astrit Bekteshi

SCOUT

Meriton Kryeziu

EKONOM

Labinot Bytyçi

ZYRTAR

PËR MARKETING

Fitim Llapashtica

ZËVENDËSTRAJNER

Ardian Basha

NDIHMËSTRAJNER

Arsim Tërshani

NDIHMËSTRAJNER

Getoar Salihu

TRAJNER I PORTIERËVE

Kastritot Llugaxhija

FIZIOTERAPEIST

Dr. Nuredin Morina

MJEKU I KLUBIT

Tifo klubi nga Suhareka është formuar në vitin 1992. Ata thirren me emrin ‘’ Xhebrailat ‘’ dhe njihën si një nga tifo grupet më të zjarrtë në Kosovë. Këta janë gjithë kryetarët që kanë qenë në krye të ‘’Xhebrailave’’:

 

Hajriz Elshani, Besnik Bylygbashi, Haxhi Kryeziu, Korab Elshani, Labinot Elshani,

Armend Berisha, Burhan Sejdiu, Albi Shala, Samir Berisha

NA SHKRUANI

Duke  u  procesuar...

Ka ndodhur një gabim!

Mesazhi u dërgua

design by : Nexos Studio